sohbet odaları

John Cena Kimdir ?

Doğum tarihi : 23 Nisan 1977
Kaç yaşında : 39
Burcu : Boğa
Meslek : Sporcu
Doğum yeri : West Newbury, Massachusetts ABD

Amerikan aktör, hip hop şarkıcısı ve profesyonel amerikan güreşçisi. Tam adı John Felix Anthony Cena’dır. John Cena ringde kullandığı isimdir. 23 Nisan 1977 West Newbury,Massachusetts ABD’de doğmuştur. Toplamda 5 kardeşin en küçüğüdür.Abilerinin adı Dan,Matt,Steve ve Sean’dir. John Cena,Springfield kolejinden mezun oldu ve güreşle ilgilenmeye başladı.Ailesinde bir tane bile güreşçi bulunmadığı için güreşe geç başladı fakat ünlü oldu ve sevildi.Yalnız çalışıp çok başarı elde eden güreşçilerdendir. 185 cm boyunda ve 109 kilodur. John Cena ilk maçını 2002 de Kurt Angle ile yaptı fakat yenildi. İkinci maçını bir hafta sonra Chris Jericho ile yaptı ancak onda da kılpayı yenildi. İlk kemerini 20 .wrestlemania da big showu yenerek kazanmıştır, bu kemer Amerika şampiyonluğudur.

2003 başlarında Eddie Guerrero, Chavo Guerrero ve eski ortağı B-2 gibi isimlerle çekiştikten sonra ana kemer turnuvasına katıldı ve Backlash 2003’de Brock Lesnar ile WWE Championship maçı yapıp kaybetti. 2003 boyunca Brian Kendrick gibi isimlerle kısa çekişmeler yaşadı ve yılın sonuna doğru face oldu. 2004 yılı başına doğru Paul Heyman ile sürekli takışan Cena Royal Rumble 2004 şovunda Rumble maçına katılıp Big Show tarafından elendi. Wrestlemania XX şovunda Big Show ile WWE United States Championship maçı yapıp onu yenerek bu kemeri aldı. Yıl ortasına kadar Fransız Rene Dupree ile çekiştikten sonra Booker T’ye kemeri kaybetti. Beş maçlık bir seri sonrasında bu kemeri geri aldı ancak Ekim ayında Carlito’nun debut maçında ona kaybeden Cena kemerini de Carlito’ya kaybetti, yıl sonunda onla ve onun korumasıyla çeşitli maçlar yapan Cena sonunda kemerini geri aldı.

2006 da Cena bir süre Kurt Angle ile unvan için çekişti ve Cena maçları kazanarak unvanını korudu. John Cena unvanını New Years Revolution’da Edge’e kaybetti. 3 hafta sonra Cena unvanını Royal Rumble’da geri aldı. Cena Wrestlemania 22’de Triple H’i yenerek ve Backlash 2006’da 3’lü maçta Triple H ve Edge’i yenerek unvanını korudu. Daha sonra 2007 de ohn Cena, Umaga’yla çekişmeye girdi ve New Years Revolution’da Umaga’yı yenerek kemerini korudu ve onun yenilmezlik serisine son verdi. 2008 de chris jericho yu yenerek dünya ağırsiklet kemerini kaldırmıştır. John Cena ilk filmi “Marine” 16 ekim 2006 da çıkmıştır. Ayrıca bir çok filmi vardır.

Filmografisi :

2000 – Ready to Rumble
2006 – The Marine
2009 – 12 Rounds
2010 – Legendary
2010 – Fred : The Movie
2011 – The Reunion
2011 – Fred 2 : Night of the Living Fred
2012 – Fred 3 : Camp Fred
2014 – Scooby-Doo ! Wrestle Mania Mystery
2015 – The Flintstones & WWE : Stone Age Smack Down !
2015 – Aşk Kazası
2015 – Sisters
2015 – Daddy’s Home

Televizyon :

2009 – Saturday Night Live
2010 – Psych Ewan O’Hara
2010 – True Jackson, VP
2010 – Hannah Montana
2010 – Generator Rex
2012 – Fred : The Show
2015 – Parks and Recreation
2016 – American Grit

Oyunculuk dışı görünümleri :

2001 – Manhunt
2007 – Fast Cars and Superstars : The Gillette Young Guns Celebrity Race
2013 – Total Divas

Video oyunları :

Cena, ilk defa ; WWE SmackDown! Here Comes The Pain oyununda yer aldı ve sonraları; WWE SmackDown! vs Raw, WWE SmackDown! vs. Raw 2006, WWE SmackDown vs Raw 2007, WWE SmackDown vs Raw 2008, WWE SmackDown vs Raw 2009, WWE SmackDown vs Raw 2010, WWE SmackDown vs Raw 2011, WWE ’12, WWE ’13, WWE 2K14, WWE 2K15 ile WWE 2K16 oyunlarında da yer almaya devam etti.

Bir yanıt bırakın, or Geri İzleme kendi sitenizden.

Yorumuzu Yazın

Giriş yapmanız gereklidir giriş yap Yorum yazmak için.

Genel Genel The title of your home page Your Content Here