sohbet odaları

Zeynep Tedü Kimdir ?

Doğum tarihi : 22 Ekim 1943
Kaç yaşında : 74
Burcu : Terazi
Meslek : Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu
Doğum yeri : İstanbul

Zeynep Tedü, 1943 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tiyatro ve sinema oyuncuları Suavi Tedü ve Perihan Tedü’nün kızıdır. Liseden sonra gittiği İtalya Milano Tiyatro Okulu’ndan mezun oldu. 1964 yılında Dormen Tiyatrosu’nda “Bulvar” adlı oyunla profesyonel oyunculuğa başladı. 1965’de Dormen Tiyatrosu sahibi Haldun Dormen’in yönettiği “Bozuk Düzen” filminde, Belgin Doruk, Ekrem Bora ve Müşfik Kenter ile oynayarak tiyatronun yanı sıra sinema oyunculuğuna başladı. 1968 yılında da “Aşk Eski Bir Yalan” filminde Türkan Şoray, Ekrem Bora, Salih Güney ile oynadı. Zeynep Tedü, Levent Kırca’nın Olacak O Kadar programındaki skeçlerde yıllarca oynadı. Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda oynayan sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır.

Evlilikleri :

1. evliliği : 1967 senesinde 24 yaşındayken tiyatrocu Salih Güney ile evlendi. 1969 senesinde boşandı. 1968 yılında Ebru adında kızı oldu.
2. evliliği : 1974 yılında tiyatro sanatçısı Genco Erkal ile evlendi. Bir kaç sene sonra 1977 yılında boşandı. Ayşe (d. 1975) adında bir kızı var.

Filmography :

2000 – Ayrılsak da Beraberiz (2. Sezon) (Zeynep) (TV Dizisi)
1986 – Olacak O Kadar (Zeynep) (TV Dizisi)
1985 – Bugünün Saraylısı (Feride) (TV Dizisi)
1976 – Yalan (Sinema Filmi)
1973 – Kara Osman (Ayşe) (Sinema Filmi)
1972 – Çileli Dünya (Sinema Filmi)
1972 – Acı Sevda (Arzu) (Sinema Filmi)
1971 – Ömrümce Unutamadım : Ömrümce Aradım (Meral) (Sinema Filmi)
1971 – Beklenen Şarkı (Meral Altunizade) (Sinema Filmi)
1970 – Acımak (Sinema Filmi)
1970 – Zindandan Gelen Mektup (Halime) (Sinema Filmi)
1970 – Seven Ne Yapmaz (Zeynep) (Sinema Filmi)
1970 – Merhamet (Semra) (Sinema Filmi)
1970 – Mağrur Kadın (Şermin) (Sinema Filmi)
1970 – Kalbimin Efendisi (Leyla) (Sinema Filmi)
1970 – Bülbül Yuvası (Nesrin) (Sinema Filmi)
1970 – Afacan (Selma) (Sinema Filmi)
1969 – İki Yetime (Sinema Filmi)
1969 – Ölüme Giden Yol (Sinema Filmi)
1968 – Aşk Eski Bir Yalan (Lale) (Sinema Filmi)
1965 – Güzel Bir Gün İçin (Sinema Filmi)
1965 – Bozuk Düzen (Sinema Filmi)

Bir yanıt bırakın, or Geri İzleme kendi sitenizden.

Yorumuzu Yazın

Giriş yapmanız gereklidir giriş yap Yorum yazmak için.

Genel Genel The title of your home page Your Content Here