sohbet odaları

Hüseyin Avni Danyal Kimdir ?

Doğum tarihi : 12 Nisan 1962
Kaç yaşında : 55
Burcu : Koç
Meslek : Tiyatro, Sinema, Dizi Oyuncusu
Doğum yeri : Trabzon

Hüseyin Avni Danyal, 12 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. Trabzon İskenderpaşa ilkokulunda okudu. Beşinci sınıfta iken babasının memuriyetinden dolayı Ankara ‘ya tayin oldular. Ortaokulu ve liseyi Ankara’da okudu. 1978 & 1979 yılları arasında Ankara’da amatör olarak tiyatroya başladı. Ankara Halk Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosunda kursiyerlik yaptı. 1981 de girdiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi tiyatro oyunculuk bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. 1988 & 1994 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. 1982 yılında TRT televizyonuna çekilen “Dost Eller” adlı dizi ile sinema dünyasına paralel geçiş yaptı.

1994 yılından bu yana Ankara devlet tiyatrosunda çalışmalarını sürdürmektedir. Kendisinin yazdığı “Çocuk Ve Balık” isimli çocuk oyunu yine kendisi tarafından sahneye koyulmuştur. 2001 yılı Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü aldı. 2012 yılında Antalya Televizyon Ödülleri’nde ’En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında ödül aldı. 2006 yılında “Hatırla Sevgili” adlı TV dizisinde Adnan Menderes karakterini canlandırdı. Hüseyin Avni Danyal, 2014 Aralık ayında “Yağmur Kıyamet Çiçeği” adlı sinema filminde Altan Erkekli, Engin Hepileri, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Settar Tanrıöğen ile beraber rol aldı. 33 yaşında caz merakından dolayı saksafon dersi aldı.

Evlilikleri :

Hüseyin Avni Danyal, 6 kez evlenmiştir.
7. evliliği : 25 Temmuz 2011 tarihinde Özgen Kılıçarslan ile evlendi.

Yönettiği Tiyatro Oyunları :

2006 – Azizname : Aziz Nesin – Van Devlet Tiyatrosu
2005 – Asiye Nasıl Kurtulur : Vasıf Öngören – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1998 – Çocuk ve Balık : Hüseyin Avni Danyal – Ankara Devlet Tiyatrosu

Oynadığı Tiyatro Oyunları :

2011 – Dumanaltı Aşklar : Selehattin Duman – Tiyatro Seyirlik
2008 – Letafet : Soner Olgun – Tiyatro Cef
2001 – Getto : Joshua Sobol – Ankara Devlet Tiyatrosu
1999 – 16 Ocak Gecesi Kral Öldü : Ayn Rand – Ankara Devlet Tiyatrosu
1995 – Azizname : Aziz Nesin – Ankara Devlet Tiyatrosu Tiyatro Seyirlik
1994 – Savaş Baba : Yakovos Kambanellis – Ankara Devlet Tiyatrosu
1992 – Fehim Paşa Konağı : Turgut Özakman – Bursa Devlet Tiyatrosu
1991 – Kafkas Tebeşir Dairesi : Bertolt Brecht – Bursa Devlet Tiyatrosu
1989 – Meşhedi İbat (O olmasa Bu Olsun) : Üzeyir Hacıbeyli – Bursa Devlet Tiyatrosu
1989 – Kadıncıklar : Tuncer Cücenoğlu – Bursa Devlet Tiyatrosu
1988 – Kör Döğüşü : Tuncer Cücenoğlu – Bursa Devlet Tiyatrosu
1987 – Çılgın Dünya : Lope De Vega – Ankara Devlet Tiyatrosu
1986 – Benimle Oynarmısınız ? : Marcel Achard – Ankara Devlet Tiyatrosu
1985 – Soytarılar Okulu : Friedrich Karl Waechter – Ankara Devlet Tiyatrosu

Filmography :

2016 – Seni Seven Ölsün (Remzi Başkan) (Sinema Filmi)
2016 – Cesur Yürek (Ahmet) (TV Dizisi)
2015 – Son Mektup (Cevat Paşa) (Sinema Filmi)
2015 – Kırık Kalpler Bankası (Semir) (Sinema Filmi)
2015 – Delibal (Barışın Babası) (Sinema Filmi)
2015 – Acı Aşk (Ferman) (TV Dizisi) 2015
2014 – Yağmur: Kıyamet Çiçeği (Avukat Cahit) (Sinema Filmi)
2013 – Sağ Salim 2 Sil Baştan (Muhtar) (Sinema Filmi)
2013 – Eksik Sayfalar (Sinema Filmi)
2012 – 2014 – Zengin Kız Fakir Oğlan (Kemal) (TV Dizisi)
2012 – Sus (Nevzat) (Kısa Film)
2012 – Sağ Salim (Muhtar) (Sinema Filmi)
2011 – 2012 – Öyle Bir Geçer Zaman ki (Kenan) (TV Dizisi)
2010 – Çınar Ağacı (Uğur) (Sinema Filmi)
2010 – Newyork’ta Beş Minare (Polis Şefi) (Sinema Filmi)
2010 – Kızım Nerede (Zafer Demiray) (TV Dizisi)
2010 – Aşk Tesadüfleri Sever (Ömer Usman) (Sinema Filmi)
2009 – Hesaplaşma (Tayfun Karayal) (TV Dizisi)
2008 – Şeytanın Pabucu (Faruk) (Sinema Filmi)
2008 – Güz Sancısı (Kenan) (Sinema Filmi)
2007 – 2009 – Kurtlar Vadisi Pusu (Yalçın Bulut) (TV Dizisi)
2007 – Beyaz Melek (Selim) (Sinema Filmi)
2006 – Çinliler Geliyor (Hayri) (Sinema Filmi)
2006 – Hatırla Sevgili (Adnan Menderes) (TV Dizisi)
2006 – Fırtına (Besim) (TV Dizisi)
2005 – Aşka Sürgün (Nizar Azizoğlu) (TV Dizisi)
2004 – Çalınan Ceset (Serdar) (TV Filmi)
2004 – Tam Pansiyon (Şahin) (TV Dizisi)
2004 – Hayalet (Yalçın) (TV Dizisi)
2004 – Çemberimde Gül Oya (Kenan) (TV Dizisi)
2004 – Bir Aşk Hikayesi (Hasan) (TV Filmi)
2004 – Ablam Böyle İstedi (Azmi İnce) (TV Dizisi)
2003 – Şarkılar Seni Söyler (Faruk) (TV Dizisi)
2003 – Kurşun Yarası (Binbaşı Kenan) (TV Dizisi)
2003 – Hürrem Sultan (Ahmet Paşa) (TV Dizisi)
2003 – Esir Şehrin İnsanları (Ramiz) (TV Dizisi)
2002 – Pembe Patikler (Niyazi) (TV Dizisi)
1998 – Samum (Polonya yapımı bir film)
1993 – Ferhunde Hanımlar (Tayfun) (TV Dizisi)
1987 – Yakışıklı (Aliye’nin Arkadaşı) (Sinema Filmi)
1982 – Dost Eller (Şahin) (TV Dizisi)

Bir yanıt bırakın, or Geri İzleme kendi sitenizden.

Yorumuzu Yazın

Giriş yapmanız gereklidir giriş yap Yorum yazmak için.

Genel Genel The title of your home page Your Content Here